Prinskorv, den korta korven som många i Sverige förknippar med julen. Prinskorv smakar dock lika underbart året runt, höst, vinter, vår eller sommar. Prinskorven kan jämföras med Wienerkorv men i en kortare variant. Den har anor från 1800-talet och kan också kallas för siskonkorf/syskonkorv då korvarna sitter ihop med snöre.

Det finns olika varianter på Prinskorvens innehåll och recept. Det vanligast förekommande är dock fläskkött eller fläsk och nötkött blandat. Kryddning av korven är och har varit väldigt varierande under korvens historia, de vanligaste förekommande kryddorna när det gäller kryddning av Prinskorv är, vitpeppar, muskot samt i vissa fall nejlika. 

 

Det vanligaste är att servera denna korv stekt med olika tillbehör till. På grund av korvens storlek kan det behövas något mer att fylla ut talriken med. Tack vare korvens, lena, lilla smak, passar den att servera till det mesta. Kalla sallader som till exempel potatissallad eller rödbetsallad passar till korven och senap förstärker korvens smak. Potatisrätter är ett bra komplement, exempelvis klyftpotatis, kokt potatis med mer. 

 Samma tumregel som för alla korvar gäller även denna lilla korv, högre kötthalt = godare korv. Prinskorvar med kötthalt högre än 45% var en gång i tiden de enda som fick kallas för just, Prinskorv.